» Activiteiten » Inloop in de wijk
Inloophuis Opstandingskerk Inloophuis Opstandingskerk

InloophuisElke (!) zondagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur in de Opstandingskerk aan de Zonstraat, in de wijk Twekkelerveld.

Loop gerust eens binnen, hier kunt U een gesprek aanknopen,
samen een spelletje doen en de gratis koffie en thee staan klaar.

Tevens kunt U gebruik maken van het stiltecentrum.

--------------------------------------------------------------------------------

Inloophuis wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede, Stadsdeel Noord.

Koffie tijdens de Zuidmarkt Koffie tijdens de Zuidmarkt

Elke donderdag tijdens de Zuidmarkt - Koffie in de SchalmEnschede Zuid – Markt Wesselerbrink

Veertig jaar jong, de wijk
Hoge flats en veel drive-in
Heel de wereld woont hier samen:
Culturen, gezichten, kleuren.
Steeds meer oud
en tegelijk nog steeds veel jong.
Elkaar tot last, soms.
Maar op donderdag
is het markt.
Dan komen we samen, allemaal.
Zijn we één
bonte pracht van groenten, gewaden
en mensen.
Plaats van Welbehagen!

Elke donderdagmorgen tijdens de Zuidmarkt - Koffie in de Schalm

Godenzonen en Mensendochters...
datum en tijdstip 22-04-2018 om 10:00
Er staat zóóó veel in die Bijbel: verhalen en gedichten, proza en poëzie. Zelfs  wijdverbreide mythes zijn er in opgenomen. Maar dit alles is meer dan mooie literatuur. Het gaat over het leven, over zin en doel, over goed en kwaad. En dat alles o zo eerlijk en oneindig genuanceerd opgeschreven.

Vorige week ging het over God, die over de kwetsbare jongste broer, genaamd ‘niemendalletje’, tegen de sterke oudste broer zegt: “Kijk, mens, dát is je naaste!” . Het ging over de vraag: “Hoe gaan wíj om met ons ‘broertje’, met ons ‘zusje’”?

Zondag 22 april zal het in de kerkdienst in de Ontmoetingskerk gaan over de vraag hoe wij omgaan met grenzen en met macht. Het zal gaan loverboys en mooie meisjes en meer. Het zal gaan over kostbare persoonlijke zaken, die ‘genomen’ worden door wie sterker is dan jij, over  grensoverschrijdend gedrag dat monsterachtige dingen baart. Het zal gaan over een paar raadselachtige verzen in de Bijbel, over genesis 6: 1-4, over godenzonen en mensendochters.

Én het gaat over God, die leven geeft, volop, drie maal  meer dan het gewone.
Wij delen in deze viering in dat volle leven door brood en wijn te delen met iedereen aanwezig.

Na de dienst - zoals altijd (!) - koffie en ontmoeting.
Hartelijk welkom!

Inloophuis Opstandingskerk