wo 14 feb 2018  om 19:00
Voorganger: Pastoresteam Ontmoetingskerk
Aswoensdag - Vesper
Tekst(en): Jesaja 58,1-10

De as die bij de katholieke rite van het 'askruisje' wordt gebruikt, is afkomstig van de palmtakken van Palmzondag van het vorig jaar - de zondag van “Heden Hosanna, morgen kruisig hem” (Liedboek 556). Van het oorspronkelijke enthousiasme, blijft gaandeweg vaak maar weinig over wanneer het overwoekerd raakt door teleurstelling, frustratie en de waan van de dag. Ofwel: “... het vuur van bloed en ziel brandde tot as” (Liedboek 536, op dezelfde melodie als 556). Het askruisje nodigt de gelovige uit onder de as op zoek te gaan naar het vuur en de vreugde van het Evangelie.
In de vorm van een éénvoudige vesper willen we dit jaar ook in de Ontmoetingskerk het begin van de Veertigdagentijd markeren. Zingen, bidden, stil zijn, luisteren.

Godenzonen en Mensendochters...
datum en tijdstip 22-04-2018 om 10:00
Er staat zóóó veel in die Bijbel: verhalen en gedichten, proza en poëzie. Zelfs  wijdverbreide mythes zijn er in opgenomen. Maar dit alles is meer dan mooie literatuur. Het gaat over het leven, over zin en doel, over goed en kwaad. En dat alles o zo eerlijk en oneindig genuanceerd opgeschreven.

Vorige week ging het over God, die over de kwetsbare jongste broer, genaamd ‘niemendalletje’, tegen de sterke oudste broer zegt: “Kijk, mens, dát is je naaste!” . Het ging over de vraag: “Hoe gaan wíj om met ons ‘broertje’, met ons ‘zusje’”?

Zondag 22 april zal het in de kerkdienst in de Ontmoetingskerk gaan over de vraag hoe wij omgaan met grenzen en met macht. Het zal gaan loverboys en mooie meisjes en meer. Het zal gaan over kostbare persoonlijke zaken, die ‘genomen’ worden door wie sterker is dan jij, over  grensoverschrijdend gedrag dat monsterachtige dingen baart. Het zal gaan over een paar raadselachtige verzen in de Bijbel, over genesis 6: 1-4, over godenzonen en mensendochters.

Én het gaat over God, die leven geeft, volop, drie maal  meer dan het gewone.
Wij delen in deze viering in dat volle leven door brood en wijn te delen met iedereen aanwezig.

Na de dienst - zoals altijd (!) - koffie en ontmoeting.
Hartelijk welkom!

Inloophuis Opstandingskerk