wo 14 feb 2018  om 19:00
Voorganger: Pastoresteam Ontmoetingskerk
Aswoensdag - Vesper
Tekst(en): Jesaja 58,1-10

De as die bij de katholieke rite van het 'askruisje' wordt gebruikt, is afkomstig van de palmtakken van Palmzondag van het vorig jaar - de zondag van “Heden Hosanna, morgen kruisig hem” (Liedboek 556). Van het oorspronkelijke enthousiasme, blijft gaandeweg vaak maar weinig over wanneer het overwoekerd raakt door teleurstelling, frustratie en de waan van de dag. Ofwel: “... het vuur van bloed en ziel brandde tot as” (Liedboek 536, op dezelfde melodie als 556). Het askruisje nodigt de gelovige uit onder de as op zoek te gaan naar het vuur en de vreugde van het Evangelie.
In de vorm van een éénvoudige vesper willen we dit jaar ook in de Ontmoetingskerk het begin van de Veertigdagentijd markeren. Zingen, bidden, stil zijn, luisteren.

Inloophuis Opstandingskerk
datum en tijdstip 25-02-2018 om 15:00

Taize viering
datum en tijdstip 25-02-2018 om 16:30

Kerkelijk Bureau
Openingstijden:
maandag t/m donderdag 10.00 - 13.30 uur.

Kerkdiensten

Informatie over aanvangstijden in de Ontmoetingskerk en kerken in Enschede waarmee wij een bijzondere binding hebben.