vr 15 juni 2018

Ontmoetingskerk. Varviksingel 139 Enschede
Tijdstip:
 17:30  - 19:30

Wij willen graag één avond per maand vastzetten om elkaar te ontmoeten bij een glaasje en wat te eten. (max. 3 euro p.p.) Wij nodigen jullie uit met leeftijdsgenoten van 23 jaar e.o. Het enige doel van deze avonden zal zijn dat er een plaats is, binnen de kerk, om elkaar te ontmoeten. Dat er ruimte is om te praten over de dingen die we in het dagelijks leven meemaken, ons raken, ons voor vragen zetten. We willen graag een gevarieerde groep mensen tegenkomen; mensen die via via meekomen , maar ook de actieve leden . Wij doen de start en daarna laten wij ons graag door de aanwezige inspireren over de verdere vorm en inhoud. Zodat het ook echt een avond wordt waar jullie “iets vinden” en graag voor terugkomen. Misschien niet elke keer, maar wel met regelmaat. Jullie hoeven je niet op te geven.(is wel handig voor de inkopen) We willen graag dat jullie ook spontaan binnen kunnen lopen!!! Jullie kunnen ons altijd mailen met vragen, tips e.d. Tot ziens in “het Netwerkcafé “,

Teken aan de wand
datum en tijdstip 19-08-2018 om 10:00
Vandaag is het feest. We zijn uitgenodigd voor een gigantisch drinkgelag met wel duizend gasten. Allemaal mensen die ertoe doen. Trump is er vast ook bij. Maar er zijn veel meer bekenden. En wij zijn er ook. De beste wijnen zijn ingekocht. Genoeg om iedereen zichzelf volkomen lam te laten zuipen. Alle mannen krijgen een prachtige vrouw op schoot.
Het feestje loopt al snel uit de hand. Gore moppen gaan over de tafel. De vrouwen zijn gereduceerd tot speeltjes. Er wordt hard gelachen over die stumpers buiten die het niet redden in het leven. Nee, het gaat nergens over. Moet dat dan?
Maar dan is daar ineens een mensenhand. En die hand schrijft een paar woorden op de muur. Zomaar wat letters tijdens een tekstloos feestje. De gastheer schrikt zich een ongeluk. En niemand durft de woorden te ontcijferen.
Er is er maar eentje die deze woorden kan lezen. En dat is de joodse jongen die ooit door de vader van de gastheer werd gedeporteerd uit zijn land. ‘Gewogen en te licht bevonden’, leest hij.  Nihilisme wordt ontmaskerd. Een teken aan de wand.

datum en tijdstip 21-08-2018 om 10:00

Broodje bezinning
datum en tijdstip 06-09-2018 om 12:30

Kerkelijk Bureau
Openingstijden:
maandag t/m donderdag 10.00 - 13.30 uur.

Het Kerkelijk Bureau is gesloten van 17
augustus tot 10 september