wo 18 april 2018

17.45u
Prijs:
 2 euro - maar meer mag ook

Noabermaaltijd. Waar stadsgenoten elkaar ontmoeten. Wilt u gezellig samen eten? En ook een goed gesprek voeren? Dat kan in de Ontmoetingskerk, Varviksingel/Wagenaarstraat.
Elke 1e en 3e woensdag van de maand staan vrijwilligers klaar om een lekkere maaltijd te bereiden. De tafels worden mooi gedekt en u bent welkom!
De kosten zijn 2.00 euro p.p. Vanaf 17.30 uur kunt u binnenlopen - de maaltijd begint om 17.45.
Aanmelden kan ma. t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 via nummer 053-4311568. U kunt zich opgeven tot dinsdag 12.00 uur voorafgaande aan de maaltijd.

Godenzonen en Mensendochters...
datum en tijdstip 22-04-2018 om 10:00
Er staat zóóó veel in die Bijbel: verhalen en gedichten, proza en poëzie. Zelfs  wijdverbreide mythes zijn er in opgenomen. Maar dit alles is meer dan mooie literatuur. Het gaat over het leven, over zin en doel, over goed en kwaad. En dat alles o zo eerlijk en oneindig genuanceerd opgeschreven.

Vorige week ging het over God, die over de kwetsbare jongste broer, genaamd ‘niemendalletje’, tegen de sterke oudste broer zegt: “Kijk, mens, dát is je naaste!” . Het ging over de vraag: “Hoe gaan wíj om met ons ‘broertje’, met ons ‘zusje’”?

Zondag 22 april zal het in de kerkdienst in de Ontmoetingskerk gaan over de vraag hoe wij omgaan met grenzen en met macht. Het zal gaan loverboys en mooie meisjes en meer. Het zal gaan over kostbare persoonlijke zaken, die ‘genomen’ worden door wie sterker is dan jij, over  grensoverschrijdend gedrag dat monsterachtige dingen baart. Het zal gaan over een paar raadselachtige verzen in de Bijbel, over genesis 6: 1-4, over godenzonen en mensendochters.

Én het gaat over God, die leven geeft, volop, drie maal  meer dan het gewone.
Wij delen in deze viering in dat volle leven door brood en wijn te delen met iedereen aanwezig.

Na de dienst - zoals altijd (!) - koffie en ontmoeting.
Hartelijk welkom!

Inloophuis Opstandingskerk