zo 18 februari 2018

Ontmoetingskerk - Varviksingel 139 - Enschede
Tijdstip:
 19:00  - 20:00

Nadat in januari het lemma; ‘is gekruisigd, gestorven en begraven’ in de Credoviering aan de orde kwam, staan we in februari stil bij de woorden ‘ten derde dage wederom opgestaan’. De ‘verrijzenis’ is een zeer stevige pijler waarop het christelijke geloof rust. Niet voor niets kenden we in Enschede een Verrijzenis- én een Opstandingskerk! In woord, beeld, muziek zullen we aan alle kanten die opstanding doorlichten. Hoe zit het met de lichamelijke opstanding? Is er sprake van een misleiding, zoals de eerste tijd van de beginnende christengemeenschappen beweerd is? Hoe zit het met die ‘drie dagen’? Benieuwd naar het paas-evangelie in de belijdenis? 18 Februari om 19.00 uur in de Ontmoetingskerk.

datum en tijdstip 29-05-2018 om 10:00

Groene Kerk
datum en tijdstip 05-06-2018 om 20:00

In Babel... Daniël in de zomer
datum en tijdstip 22-07-2018 om 10:00
Deze zomer lezen we in de Ontmoetingskerk het boek Daniël. En daarmee verblijven we zeven weken lang in Babel! Babel functioneert in de bijbelse verhalen als het land waar men niet meer weet wat goed is. Waar alle sporen van het bijbelse visioen van hoop op een andere, menselijker wereld zijn uitgewist. Babel is het land waar men de schouders ophaalt als de rechtstaat wordt bedreigd. Het is het land waar mensen zijn gaan wennen aan onrecht. Babel denkt Daniël van alles te kunnen beroven, zelfs van zijn naam. Maar één ding kan Babel hem niet ontnemen en dat is het bevrijdende visioen van de tora waar hij mee leeft. Dat visioen zit in zijn hart en houdt hem scherp. Het verhaal van Daniël komt actueel dichtbij en maakt ook ons wakker voor wat er deze dagen gebeurt. Een verhaal van troost en protest is het.
Voor wie, al is het dan vakantie, toch even wakker geschud wil worden…