wo 14 feb 2018  om 19:00
Voorganger: Pastoresteam Ontmoetingskerk
Aswoensdag - Vesper
Tekst(en): Jesaja 58,1-10

De as die bij de katholieke rite van het 'askruisje' wordt gebruikt, is afkomstig van de palmtakken van Palmzondag van het vorig jaar - de zondag van “Heden Hosanna, morgen kruisig hem” (Liedboek 556). Van het oorspronkelijke enthousiasme, blijft gaandeweg vaak maar weinig over wanneer het overwoekerd raakt door teleurstelling, frustratie en de waan van de dag. Ofwel: “... het vuur van bloed en ziel brandde tot as” (Liedboek 536, op dezelfde melodie als 556). Het askruisje nodigt de gelovige uit onder de as op zoek te gaan naar het vuur en de vreugde van het Evangelie.
In de vorm van een éénvoudige vesper willen we dit jaar ook in de Ontmoetingskerk het begin van de Veertigdagentijd markeren. Zingen, bidden, stil zijn, luisteren.

datum en tijdstip 24-07-2018 om 10:00

Meneer de president - slaap zacht!
datum en tijdstip 29-07-2018 om 10:00
Dat dromen geen bedrog zijn blijkt wel uit het verhaal dat we zondag lezen. Een onbekend maar prachtig verhaal uit het boek Daniël. De almachtige koning heeft een nachtmerrie en kan niet meer slapen. Hij heeft in de afgrond gekeken en wil het liefst zijn droom vergeten.
De koning droomt zichzelf een reus op lemen voeten. Een gigantisch beeld wordt door een klein steentje omver geworpen. Er komt geen mens aan te pas. Er hoeft maar dit te gebeuren of alle zandkastelen storten in. Het is typisch de nachtmerrie van hen die zich oppermachtig wanen. Maar diep in onze dromen schuilt misschien ook wel zo’n nachtmerrie.
Niemand weet er raad mee. Behalve Daniel. Hij brengt onder woorden wat verder niemand onder woorden durft te brengen. Daniel heeft namelijk een andere droom. Hij droomt van een nieuwe wereld waar niemand buiten de boot valt, onrecht is uitgebannen en elke traan wordt afgewist. Voor wie snakt naar een beetje verbeelding.

datum en tijdstip 01-08-2018 om 17.45u