zo 20 mei 2018  om 10:00
Voorganger: ds E. Sonneveld
Babel en Pinksteren, heilzame verwarring.

Alles is duidelijk, alles is goed …… voor ons. Laten we dat zo houden!
In Genesis 11 lezen we dat de mensen (uit aarde genomen) zich niet verspreiden maar bouwsels maken van diezelfde aarde. Zij genieten niet van de veelkleurigheid en de grootsheid van al die plaatsten, die bewoond kunnen worden. Zij ´verstenen´ en houden wat zij hebben. Zo groeien zij niet als mens maar worden zij navelstaarders van het soort ‘eigen volk eerst’. Dat kan zo niet! God neemt maatregelen.
Ook het Pinksterevangelie (Handelingen 2) vertelt dat de leerlingen ‘allen bij elkaar’ zitten, bij het eigen volk dus. Ook dan worden er maatregelen genomen. Er gaat een andere Wind waaien. Naar buiten met jullie! Met wat je hebt ontvangen, ervaringen opdoen met anderen. Leer elkaar verstaan!
Zo groeit een mens, zo groeit de kerk, zo groeit de maatschappij.

Ontmoetingskerk Enschede, aanvang Pinksterdienst 10.00uur
Mmv Jan Willem Fikse, orgel en piano en Klaske Droogendijk, cornet. Na de dienst koffie en ontmoeting.

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 18-01-2019 om 17:30

Start actie kerkbalans 2019
datum en tijdstip 19-01-2019 om 11:30

Over zonde en vergeving
datum en tijdstip 20-01-2019 om 19:00
Over 'vergeving van zonden' gaat het in de Credoviering van 20 januari.
We zullen leren dat we zonde echt niet zo moralistisch moeten verstaan als dat we doorgaans denken. En vergeving echt niet zo individualistisch als vaak wordt gedacht. De Bijbel denkt realistischer over de vrijheid van mensen dan wij moderne mensen vaak doen, en weet maar al te goed hoezeer machten en krachten van buiten bepalend zijn voor ons handelen. Dáárover gaat het - over bevrijding dus - als het Credo spreekt over 'vergeving van zonden'.
Dat neemt niet weg dat we natuurlijk wel even aandacht besteden aan de 'zeven hoofdzonden' - en dan ook stiekem zullen genieten van de mooie plaatjes die hier in de loop der eeuwen bij zijn getekend.

Kerk en Stad tabloid krant
Aanmelden voor K&S per email