zo 20 mei 2018  om 10:00
Voorganger: ds E. Sonneveld
Babel en Pinksteren, heilzame verwarring.

Alles is duidelijk, alles is goed …… voor ons. Laten we dat zo houden!
In Genesis 11 lezen we dat de mensen (uit aarde genomen) zich niet verspreiden maar bouwsels maken van diezelfde aarde. Zij genieten niet van de veelkleurigheid en de grootsheid van al die plaatsten, die bewoond kunnen worden. Zij ´verstenen´ en houden wat zij hebben. Zo groeien zij niet als mens maar worden zij navelstaarders van het soort ‘eigen volk eerst’. Dat kan zo niet! God neemt maatregelen.
Ook het Pinksterevangelie (Handelingen 2) vertelt dat de leerlingen ‘allen bij elkaar’ zitten, bij het eigen volk dus. Ook dan worden er maatregelen genomen. Er gaat een andere Wind waaien. Naar buiten met jullie! Met wat je hebt ontvangen, ervaringen opdoen met anderen. Leer elkaar verstaan!
Zo groeit een mens, zo groeit de kerk, zo groeit de maatschappij.

Ontmoetingskerk Enschede, aanvang Pinksterdienst 10.00uur
Mmv Jan Willem Fikse, orgel en piano en Klaske Droogendijk, cornet. Na de dienst koffie en ontmoeting.

datum en tijdstip 16-10-2018 om 10:00

Netwerk café 23+
datum en tijdstip 19-10-2018 om 17:30

Kerkelijk Bureau
Openingstijden:
maandag t/m donderdag 10.00 - 13.30 uur.

Het Kerkelijk Bureau is gesloten van 4 oktober tot 15 oktober