zo 20 mei 2018  om 10:00
Voorganger: ds E. Sonneveld
Babel en Pinksteren, heilzame verwarring.

Alles is duidelijk, alles is goed …… voor ons. Laten we dat zo houden!
In Genesis 11 lezen we dat de mensen (uit aarde genomen) zich niet verspreiden maar bouwsels maken van diezelfde aarde. Zij genieten niet van de veelkleurigheid en de grootsheid van al die plaatsten, die bewoond kunnen worden. Zij ´verstenen´ en houden wat zij hebben. Zo groeien zij niet als mens maar worden zij navelstaarders van het soort ‘eigen volk eerst’. Dat kan zo niet! God neemt maatregelen.
Ook het Pinksterevangelie (Handelingen 2) vertelt dat de leerlingen ‘allen bij elkaar’ zitten, bij het eigen volk dus. Ook dan worden er maatregelen genomen. Er gaat een andere Wind waaien. Naar buiten met jullie! Met wat je hebt ontvangen, ervaringen opdoen met anderen. Leer elkaar verstaan!
Zo groeit een mens, zo groeit de kerk, zo groeit de maatschappij.

Ontmoetingskerk Enschede, aanvang Pinksterdienst 10.00uur
Mmv Jan Willem Fikse, orgel en piano en Klaske Droogendijk, cornet. Na de dienst koffie en ontmoeting.

Teken aan de wand
datum en tijdstip 19-08-2018 om 10:00
Vandaag is het feest. We zijn uitgenodigd voor een gigantisch drinkgelag met wel duizend gasten. Allemaal mensen die ertoe doen. Trump is er vast ook bij. Maar er zijn veel meer bekenden. En wij zijn er ook. De beste wijnen zijn ingekocht. Genoeg om iedereen zichzelf volkomen lam te laten zuipen. Alle mannen krijgen een prachtige vrouw op schoot.
Het feestje loopt al snel uit de hand. Gore moppen gaan over de tafel. De vrouwen zijn gereduceerd tot speeltjes. Er wordt hard gelachen over die stumpers buiten die het niet redden in het leven. Nee, het gaat nergens over. Moet dat dan?
Maar dan is daar ineens een mensenhand. En die hand schrijft een paar woorden op de muur. Zomaar wat letters tijdens een tekstloos feestje. De gastheer schrikt zich een ongeluk. En niemand durft de woorden te ontcijferen.
Er is er maar eentje die deze woorden kan lezen. En dat is de joodse jongen die ooit door de vader van de gastheer werd gedeporteerd uit zijn land. ‘Gewogen en te licht bevonden’, leest hij.  Nihilisme wordt ontmaskerd. Een teken aan de wand.

datum en tijdstip 21-08-2018 om 10:00

Broodje bezinning
datum en tijdstip 06-09-2018 om 12:30

Kerkelijk Bureau
Openingstijden:
maandag t/m donderdag 10.00 - 13.30 uur.

Het Kerkelijk Bureau is gesloten van 17
augustus tot 10 september