zo 20 mei 2018  om 10:00
Voorganger: ds E. Sonneveld
Babel en Pinksteren, heilzame verwarring.

Alles is duidelijk, alles is goed …… voor ons. Laten we dat zo houden!
In Genesis 11 lezen we dat de mensen (uit aarde genomen) zich niet verspreiden maar bouwsels maken van diezelfde aarde. Zij genieten niet van de veelkleurigheid en de grootsheid van al die plaatsten, die bewoond kunnen worden. Zij ´verstenen´ en houden wat zij hebben. Zo groeien zij niet als mens maar worden zij navelstaarders van het soort ‘eigen volk eerst’. Dat kan zo niet! God neemt maatregelen.
Ook het Pinksterevangelie (Handelingen 2) vertelt dat de leerlingen ‘allen bij elkaar’ zitten, bij het eigen volk dus. Ook dan worden er maatregelen genomen. Er gaat een andere Wind waaien. Naar buiten met jullie! Met wat je hebt ontvangen, ervaringen opdoen met anderen. Leer elkaar verstaan!
Zo groeit een mens, zo groeit de kerk, zo groeit de maatschappij.

Ontmoetingskerk Enschede, aanvang Pinksterdienst 10.00uur
Mmv Jan Willem Fikse, orgel en piano en Klaske Droogendijk, cornet. Na de dienst koffie en ontmoeting.

datum en tijdstip 29-05-2018 om 10:00

Groene Kerk
datum en tijdstip 05-06-2018 om 20:00

In Babel... Daniël in de zomer
datum en tijdstip 22-07-2018 om 10:00
Deze zomer lezen we in de Ontmoetingskerk het boek Daniël. En daarmee verblijven we zeven weken lang in Babel! Babel functioneert in de bijbelse verhalen als het land waar men niet meer weet wat goed is. Waar alle sporen van het bijbelse visioen van hoop op een andere, menselijker wereld zijn uitgewist. Babel is het land waar men de schouders ophaalt als de rechtstaat wordt bedreigd. Het is het land waar mensen zijn gaan wennen aan onrecht. Babel denkt Daniël van alles te kunnen beroven, zelfs van zijn naam. Maar één ding kan Babel hem niet ontnemen en dat is het bevrijdende visioen van de tora waar hij mee leeft. Dat visioen zit in zijn hart en houdt hem scherp. Het verhaal van Daniël komt actueel dichtbij en maakt ook ons wakker voor wat er deze dagen gebeurt. Een verhaal van troost en protest is het.
Voor wie, al is het dan vakantie, toch even wakker geschud wil worden…