zo 12 aug 2018  om 10:00
Voorganger: ds E. Sonneveld
Teken eens een boom...

Als een psycholoog je vraagt een boom te tekenen, weet je dat je aan je zelfportret bezig bent.
Een gelukkig mens is als boom, zo zegt de dichter van Psalm 1, geplant aan waterstromen. Hij is geworteld in een verhaal dat hem leert wat waarachtig is en liefde. En dat merk je aan de goede vruchten die hij draagt.
Zondag lezen we verder in het hilarische en tegelijk zo indringend actuele verhaal van Daniël. De grote tiran droomt zichzelf een boom die wordt omgehakt. En van een boom die tot in de hemel reikt wordt hij tot een wild dier dat gras vreet met haren als arendsveren en nagels als de klauwen van een roofvogel.

De joodse jongen Daniël moet de tiran uitleg geven. Wat maakt een mens tot mens? Een mens wordt op z’n benen gezet om anderen op hun benen te zetten. En dat is precies wat de zich almachtig wanende koning vergeet.
Welke boom tekenen wij?
Opnieuw een kritische spiegel. Maar tegelijk zo vol humor en zelfspot.

datum en tijdstip 18-12-2018 om 10:00

datum en tijdstip 19-12-2018 om 17.45u