zo 17 jun 2018  om 10:00
Voorganger: ds J.D. Zuurmond
Job - gelezen na Trinitatis - III

Tijdens de zondagen 'na Trinitatis' (27 mei) lezen we in de Ontmoetingskerk uit het boek Job. Onbegrijpelijk is het kwaad dat Job overkomt in zijn leven. En dan neemt Job het woord. Een ongekende klacht. Tot God. Tot wie anders? "Ik wou dat ik nooit geboren was..."
Woorden die om een tegengeluid lijken te vragen. En toch... en toch... is dat niet het grootste risico dat ook jou en mij dreigt: dat ik jouw klacht niet echt durf te horen. Dat ik te snel met een tegengeluid kom, nuanceer, relativeer... En daarmee afstand neem van jou en jouw klacht? Kortom, durven we zondag de nabijheid aan - nabijheid bij Job, bij elkaar?

datum en tijdstip 19-06-2018 om 10:00

Handwerken voor het goede doel
datum en tijdstip 20-06-2018 om 10:30u

datum en tijdstip 20-06-2018 om 17.45u

In Babel... Daniël in de zomer
datum en tijdstip 22-07-2018 om 10:00
Deze zomer lezen we in de Ontmoetingskerk het boek Daniël. En daarmee verblijven we zeven weken lang in Babel! Babel functioneert in de bijbelse verhalen als het land waar men niet meer weet wat goed is. Waar alle sporen van het bijbelse visioen van hoop op een andere, menselijker wereld zijn uitgewist. Babel is het land waar men de schouders ophaalt als de rechtstaat wordt bedreigd. Het is het land waar mensen zijn gaan wennen aan onrecht. Babel denkt Daniël van alles te kunnen beroven, zelfs van zijn naam. Maar één ding kan Babel hem niet ontnemen en dat is het bevrijdende visioen van de tora waar hij mee leeft. Dat visioen zit in zijn hart en houdt hem scherp. Het verhaal van Daniël komt actueel dichtbij en maakt ook ons wakker voor wat er deze dagen gebeurt. Een verhaal van troost en protest is het.
Voor wie, al is het dan vakantie, toch even wakker geschud wil worden…