PKN
  » Kerkdiensten » Zondagmorgenviering » Kerkdiensten op komst 
Protestantse Gemeente Enschede
zo 15 jul 2018  om 10:00
Voorganger: ds H.J. Siebert
"De wereld in!"

Op de laatste zondag voor het begin van de zomervakantie wordt de zondagse dienst ingevuld door jongeren van de jeugdkerk. Er klinkt door jongeren gekozen muziek, we zingen kinderliederen uit het liedboek, de evangelielezing is door de jongeren gefilmd. De oudsten van de kinderdienst maken de overstap van de kinderdienst naar de jeugdkerk.
Thema voor de dienst is: “De wereld in!” In het Markusevangelie lezen we dat Jezus zijn leerlingen twee aan twee de wereld in stuurt om zieken te genezen en het goede nieuws te vertellen.
Ook onze jongeren trekken de wereld in. Wat hebben zij de wereld te vertellen? Wat hebben zij de wereld (en dus ons!) te zeggen? En, wat hebben wij hen meegegeven aan goede woorden en brood voor onderweg?
Aan u de vraag om deze zondagmorgen “iets” mee te nemen dat u aan de jongeren van vandaag zou willen meegeven. Een stevig paar schoenen, een bijbel, een boek, een doosje liefde, een album vol herinneringen, een vredesvlag. Zomaar wat voorbeelden van dingen die we onze kinderen kunnen meegeven op hun reis door deze wereld. Neemt u ook iets mee, zondag 15 juli?
Weet u van harte welkom op deze anders-dan-anders-zondag!

 

terug
 
 

Inloggen


 

Spreekuur predikant
datum en tijdstip 24-07-2018 om 10:00
meer details

Meneer de president - slaap zacht!
datum en tijdstip 29-07-2018 om 10:00
Dat dromen geen bedrog zijn blijkt wel uit het verhaal dat we zondag lezen. Een onbekend maar prachtig verhaal uit het boek Daniël. De almachtige koning heeft een nachtmerrie en kan niet meer slapen. Hij heeft in de afgrond gekeken en wil het liefst zijn droom vergeten.
De koning droomt zichzelf een reus op lemen voeten. Een gigantisch beeld wordt door een klein steentje omver geworpen. Er komt geen mens aan te pas. Er hoeft maar dit te gebeuren of alle zandkastelen storten in. Het is typisch de nachtmerrie van hen die zich oppermachtig wanen. Maar diep in onze dromen schuilt misschien ook wel zo’n nachtmerrie.
Niemand weet er raad mee. Behalve Daniel. Hij brengt onder woorden wat verder niemand onder woorden durft te brengen. Daniel heeft namelijk een andere droom. Hij droomt van een nieuwe wereld waar niemand buiten de boot valt, onrecht is uitgebannen en elke traan wordt afgewist. Voor wie snakt naar een beetje verbeelding.

 meer details

Noabermaaltijd
datum en tijdstip 01-08-2018 om 17.45u
meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad krant

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.