zo 15 jul 2018  om 10:00
Voorganger: ds H.J. Siebert
"De wereld in!"

Op de laatste zondag voor het begin van de zomervakantie wordt de zondagse dienst ingevuld door jongeren van de jeugdkerk. Er klinkt door jongeren gekozen muziek, we zingen kinderliederen uit het liedboek, de evangelielezing is door de jongeren gefilmd. De oudsten van de kinderdienst maken de overstap van de kinderdienst naar de jeugdkerk.
Thema voor de dienst is: “De wereld in!” In het Markusevangelie lezen we dat Jezus zijn leerlingen twee aan twee de wereld in stuurt om zieken te genezen en het goede nieuws te vertellen.
Ook onze jongeren trekken de wereld in. Wat hebben zij de wereld te vertellen? Wat hebben zij de wereld (en dus ons!) te zeggen? En, wat hebben wij hen meegegeven aan goede woorden en brood voor onderweg?
Aan u de vraag om deze zondagmorgen “iets” mee te nemen dat u aan de jongeren van vandaag zou willen meegeven. Een stevig paar schoenen, een bijbel, een boek, een doosje liefde, een album vol herinneringen, een vredesvlag. Zomaar wat voorbeelden van dingen die we onze kinderen kunnen meegeven op hun reis door deze wereld. Neemt u ook iets mee, zondag 15 juli?
Weet u van harte welkom op deze anders-dan-anders-zondag!

Netwerk café 23+
datum en tijdstip 16-11-2018 om 17:30

Hoe lang nog?!
datum en tijdstip 18-11-2018 om 10:00

In 1974 schreef Maarten 't Hart de novelle Hoogzomer in april. Hierin beschrijft 't Hart de gevolgen van de klimaatverandering op aarde. Nota bene, in 1974!!!! En in de hem zo eigen stijl koppelt 't Hart in de novelle de waarnemingen in de natuur aan de lezing van de Bijbel, het boek Openbaring in het bijzonder.
Dat is het erge bij onze Openbaring-lezing van komende zondag - dat de daarin beschreven uitzichtloze rampen zo vreselijk herkenbaar zijn.
Is er dan geen enkele rechtvaardiging voor het voortbestaan van de mens te bedenken, zo vraagt de hoofdpersoon van 't Harts novelle zich aan het eind van het verhaal af. "Het enige dat ik wist te zeggen was: 'Dan is er niemand meer om naar Mozart te luisteren'."
Nee, het wordt geen vrolijke zondag. Dat heb je zo, aan het eind van het kerkelijk jaar.

Credoviering - over "de kerk"
datum en tijdstip 18-11-2018 om 19.00u
Credo in unam (sanctam) ecclesiam catholicam - ik geloof in één (heilige) katholieke kerk
Nee, het Credo zingt niet over de Ontmoetingskerk. Ja, óók over de Ontmoetingskerk. Maar tegelijk over heel veel meer. Gelukkig maar, want als het allemaal alleen van ons af zou hangen...
Zeker, de kerk is, godbetert, een bron van heel veel ellende. Tegelijk, als het alternatief is, dat we vooral in onszelf moeten geloven... dan ben jij misschien wel beter af, maar wat mijzelf betreft heb ik grote twijfels. Hoe mooi is het, dat het Credo dan de aanbeveling doet om toch te geloven in de kerk... als ervaarbare werk-elijkheid van de Geest van Christus.
Zondagavond doen we ons best om zo'n positief relativerende kerk-ervaring met elkaar te beleven.

datum en tijdstip 20-11-2018 om 10:00