PKN
 
Protestantse Gemeente Enschede
Inloggen in deze website
 
 
 

Inloggen


 

Spreekuur predikant
datum en tijdstip 24-07-2018 om 10:00
meer details

Meneer de president - slaap zacht!
datum en tijdstip 29-07-2018 om 10:00
Dat dromen geen bedrog zijn blijkt wel uit het verhaal dat we zondag lezen. Een onbekend maar prachtig verhaal uit het boek Daniël. De almachtige koning heeft een nachtmerrie en kan niet meer slapen. Hij heeft in de afgrond gekeken en wil het liefst zijn droom vergeten.
De koning droomt zichzelf een reus op lemen voeten. Een gigantisch beeld wordt door een klein steentje omver geworpen. Er komt geen mens aan te pas. Er hoeft maar dit te gebeuren of alle zandkastelen storten in. Het is typisch de nachtmerrie van hen die zich oppermachtig wanen. Maar diep in onze dromen schuilt misschien ook wel zo’n nachtmerrie.
Niemand weet er raad mee. Behalve Daniel. Hij brengt onder woorden wat verder niemand onder woorden durft te brengen. Daniel heeft namelijk een andere droom. Hij droomt van een nieuwe wereld waar niemand buiten de boot valt, onrecht is uitgebannen en elke traan wordt afgewist. Voor wie snakt naar een beetje verbeelding.

 meer details

Noabermaaltijd
datum en tijdstip 01-08-2018 om 17.45u
meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad krant

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.