zo 10 nov 2019  om 10:00
Voorganger: ds A. Reitsma
Het huis van de Heer schoonvegen
Tekst(en): Lucas 19,41-48

Afgelopen zondag lazen we over Jezus die in het huis van Zacheüs wilde verblijven. En dat  Zacheüs Jezus’ roep hoorde en zijn (geestelijke) ‘onderkomen’ bij Hem vond (we zongen lied 816: ‘Dat Gij ons onderkomen zijt’!) Die laatste gedachte is sterk ingeburgerd in ons christelijke denken, dat in Christus God (fysiek) aanwezig was in deze wereld. Dat we bij hem kunnen ‘wonen’ in  de zin dat we welkom zijn volgelingen van Hem te worden.
    Komende zondag gaat het opnieuw over een huis, maar dan niet dat van Zacheüs, maar over het ‘huis van de Heer’. Toen de gedachte van Gods verschijnen op aarde in een concreet mens nog niet (zo sterk) had postgevat, was de ervaring – vanuit het oude Israël – veel sterker dat God vooral aanwezig was in de Tempel. Ook al was Hij niet zichtbaar in een tastbaar beeld, zoals andere goden, maar een onzichtbare God. Tóch was Hij er, temidden van zijn volk, aanwezig. Een heilige plek, die ook voor Jezus zo heilig was, dat hij handelaren met hun marktkraampjes eruit bonjourde.
    Wat zijn onze heilige plekken en wat zijn die ons waard?

Coventrygebed
datum en tijdstip 22-11-2019 om 13:15 uur

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30